Καλώς ήρθατε στον επίσημο ιστότοπο του 5ου Πρότυπου Γυμνασίου Χαλκίδας
Δρόμοι της Ιστορίας
Εκπαιδευτική Επιμορφωτική Δράση του 5ου Πρότυπου Γυμνασίου Χαλκίδας
Δράση Ψηφιακές Δεξιότητες-Ανοιχτοί Κώδικες
Το σχέδιο δράσης του σχολείου μας για την ψηφιακή εκπαίδευση συνίσταται στην ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων, δεξιοτήτων ψηφιακού γραμματισμού και δεξιοτήτων STEAM με έμφαση την χρήση λογισμικού ανοικτού κώδικα για την κατάκτηση αυτών των δεξιοτήτων.
SELFIE 2021- 2022
Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας έλαβαν μέρος στο SELFIE. Το εργαλείο SELFIE έχει στόχο να ενθαρρύνει την αυτοαξιολόγηση όσον αφορά τη χρήση των ψηφιακών τεχνολογιών για διδασκαλία και μάθηση. Το SELFIE αναπτύχθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνεργασία με μια διεθνή ομάδα εμπειρογνωμόνων.
Όμιλος Ρομποτικής
Στον Όμιλο Ρομποτικής οι μαθητές αξιοποιώντας τον εξοπλισμό του εργαστηρίου πληροφορικής του Σχολείου μας, μαθαίνουν να κατασκευάζουν και να προγραμματίζουν ένα robot χρησιμοποιώντας το πακέτο ρομποτικής LEGO Mindstorms EV3.
Όμιλος Στατιστικής : Οι Stat-Teens
Στόχος των STAT-teens είναι η περιήγηση στο θαυμαστό κόσμο της Στατιστικής Επιστήμης, μαθαίνοντας τον τρόπο συλλογής, επεξεργασίας και παρουσίασης στατιστικών δεδομένων καθώς και την εφαρμογή των συμπερασμάτων τους στην καθημερινότητά τους.
Δράση Σύνδεση με την τοπική κοινωνία
Tο σχολείο παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη μεθόδων επικοινωνίας και εκπαίδευσης συνδεδεμένων με την τοπική κοινωνία προσφέροντας στους/στις μαθητές/τριες τις κατάλληλες γνώσεις έτσι ώστε να ενταχθούν ομαλά στο κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον μέσα από πλήθος εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα έχοντας οι μαθητές/τριες τη δυνατότητα να διαπαιδαγωγούνται με δημιουργικό τρόπο προετοιμαζόμενοι/ες να γίνουν οι ακαδημαϊκοί πολίτες του μέλλοντος.
Όμιλος Συμβουλευτικής Σταδιοδρομίας
Οι επιτυχημένοι εργαζόμενοι του μέλλοντος
Όμιλος Ιστορίας: Δρόμοι της Ιστορίας
Ελάτε να γνωρίσουμε την πόλη μας με έναν διαφορετικό τρόπο. Να περπατήσουμε στους δρόμους της, να συναντήσουμε πρόσωπα και τόπους της πιο μακρινής αλλά και της νεότερης ιστορίας της.
Όμιλος Αγγλικής Γλώσσας: Let’s (b)LO(g)NDON!
Ένα ταξίδι-εξερεύνηση στο συναρπαστικό Λονδίνο και την ιστορία του μέσα από διάσημα αξιοθέατα. Στις αποσκευές μας η διάθεση για εξερεύνηση και συνεργασία, η Αγγλική γλώσσα και οι νέες τεχνολογίες.
Δράση Συμπερίληψη και Δεξιότητες Ζωής
Όμιλος Θεάτρου
Ασκήσεις σωματικής έκφρασης, θεατρικού παιχνιδιού, αυτοσχεδιασμοί στοχεύουν στην αφύπνιση της «σωματικής ευφυΐας» των παιδιών, ώστε να οδηγηθούν σταδιακά στη δημιουργία,να διασκευάσουν ένα υπάρχον κείμενο ή να επινοήσουν ένα εξ ολοκλήρου δικό τους παραστασιακό γεγονός/έργο, μέσα στο οποίο κείμενα και ιδέες των παιδιών μπορούν να συνυπάρχουν με λογοτεχνικά/ιστορικά ή άλλα συγκείμενα.
Λέσχη Μουσικής
Φτιάχνουμε Μπάντα;
Λέσχη Φωτογραφίας
“Η ζωή είναι στιγμές...”
Λέσχη Κηπουρικής
“Το σιωπηλό τραγούδι των φυτών”
Λέσχη Σκακιού
«64 τετράγωνα»

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

από τη Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023 και κάθε Πέμπτη του μηνών Ιουλίου και μηνός Αυγούστου 2023, μπορείτε να προσέρχεστε στη Διεύθυνση του 5ου Προτύπου Γυμνασίου Χαλκίδας από τις 09.00 έως τις 13.00, για να ολοκληρώσετε την εγγραφή του τέκνου σας στην Α τάξη του Γυμνασίου, προσκομίζοντας τα σχετικά έγγραφα: 1) Υπεύθυνη Δήλωση εγγραφής στην Α τάξη και 2) Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ).

Τα ζητούμενα έγγραφα επισυνάπτονται κάτωθι στην παρούσα ανάρτηση.

Από την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου 2023, μπορείτε να προσέρχεστε στο σχολείο για την εγγραφή μαθητών και μαθητριών της Α Γυμνασίου από τις 10.00 έως τις 12.00

 

Ο Διευθυντής

Γιάννης Κατσάνος

 

LogoProtypoColor