Οι δραστηριότητές μας

15+1 τμήματα του 5ου Γυμνασίου Χαλκίδας κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2020-2021 πραγματοποίησαν εκπαιδευτική-επιμορφωτική δράση υπό την αιγίδα της Επιτροπής Ελλάδα 2021.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες συγκρότησαν ένα corpus ονομάτων δρόμων της Χαλκίδας από α) τους ήρωες και τις ηρωίδες της Επανάστασης, β) ονόματα που σχετίζονται με τόπους της Επανάστασης, γ) ονόματα φιλελλήνων και δ) ονόματα επιφανών προσωπικοτήτων της πόλης. Αναζήτησαν πληροφορίες για το κάθε πρόσωπο και ψήφισαν ανά τμήμα τον ήρωα, την ηρωίδα, τον τόπο, τον φιλέλληνα, τον επιφανή Έλληνα ή την Ελληνίδα που θα δώσει το όνομά του στην αίθουσα.

Η δράση ολοκληρώθηκε τον Μάιο του 2021, και το υλικό που παρήγαγαν οι μαθητές και μαθήτριες τμήματος παρουσιάστηκε επίσημα σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 4 Ιουνίου. Περισσότερες πληροφορίες εδώ και εδώ

Οι εκθέσεις των μαθητών και μαθητριών ανοίγουν πάλι για το ευρύ κοινό στα πλαίσια του 5ου bio - Mechanical Festival από το Σάββατο 3 Ιουλίου 2021 έως και το Σάββατο 24 Ιουλίου 2021 κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο από 18.00 έως 20.00 και κάθε Κυριακή από 11.00 έως 13.00. Κατά την διάρκεια των επισκέψεων τηρούνται τα ορισμένα υγειονομικά μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του κωροναϊού. Τελευταία είσοδος στην έκθεση 19.30

Πληροφορίες για το φεστιβάλ εδώ: https://bm-festival.com

CHALKIDA R6S 5557a ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΝΟΗΑΜΑΤΙΚΗ

GR 03419 A4posterDromoitisIstorias FINAL FINAL

 

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, αγαπητοί μαθητές αγαπητές μαθήτριες,

 

συνημμένα στην παρούσα ανάρτηση θα βρείτε:

1) τον κατάλογο των 92 εισακτέων του σχολικού έτους 2021-2022 για την Α τάξη του 5ου Πρότυπου Γυμνασίου Χαλκίδας καθώς και

2) τον κατάλογο επιλαχόντων και επιλαχουσών σχολικού έτους 2021-2022 με σειρά κατάταξης μετά την κλήρωση.

 

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας.

 

ο Διευθυντής

Γιάννης Κατσάνος

 

5ο gymnasio ΠΕΡΙΣΤΥΛΙΟ ΤΙΤΛΟΣ 1000 pixel

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

μετά την ενημερωτική τηλεδιάσκεψη που είχαμε την Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021 στις 17.00 και αφού λάβαμε υπόψη μας τις απορίες σας, σας υπενθυμίζουμε κάποιες πληροφορίες που αφορούν την αυριανή δοκιμασία για την εισαγωγή στην Α τάξη του 5ου Πρότυπου Γυμνασίου Χαλκίδας.

 

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 5ου Γυμνασίου Χαλκίδας

ΕΙΣΟΔΟΣ: Μάριου Δοξάκη & Μονής Ερίων - 34132 Χαλκίδα (πατήστε το link για να δείτε την τοποθεσία στο google)

ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ: 09.00

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ: 10.00

ΩΡΑ ΔΥΝΑΤΗΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ: 11.00

ΩΡΑ ΛΗΞΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ: 12.30

 

ΤΑ 3 ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ:

1) Αποδεικτικό υποβολής της αίτησης με τον κωδικό της αίτησης.

2) Σχολική Κάρτα για COVID-19

3) Έγγραφο ταυτοπροσωπίας (δεκτό κάθε δημόσιο έγγραφο που φέρει την φωτογραφία του υποψηφίου/ας)

Η ώρα προσέλευσης στο εξεταστικό κέντρο είναι στις 9:00 πμ, προκειμένου οι μαθητές και οι μαθήτριες να εισέλθουν εγκαίρως σε αυτό, γιατί από την ώρα που θα γίνει η λήψη των θεμάτων και μετά η είσοδος στο εξεταστικό κέντρο δεν θα επιτραπεί σε κανέναν. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, τα τέκνα σας θα είναι ασφαλή στο χώρο του σχολείου μέχρι το τέλος της δοκιμασίας. Σας ενημερώνουμε ότι έχουμε αιτηθεί τη συνδρομή του Ιατρικού Συλλόγου Εύβοιας ώστε να υπάρχει μέλος του στο Εξεταστικό Κέντρο. Το κυλικείο του σχολείου θα είναι ανοικτό σε περίπτωση που χρειαστούν να αγοράσουν κάτι οι υποψήφιοι/ες.

Οι υποψήφιοι/ες επιτρέπεται να έχουν μαζί τους ένα μπουκάλι νερό, σκούρο μπλε ή μαύρο στυλό διαρκείας και γεωμετρικά όργανα. Δεν επιτρέπεται η χρήση διορθωτικού ή γόμας. Τα κινητά και τα ρολόγια τύπου “smart-watch” δεν επιτρέπονται.

Περισσότερες πληροφορίες

http://5gym-chalk.eyv.sch.gr/activities/208-5.html

 

Αγαπητοί μαθητές και αγαπητές μαθήτριες,

σας ευχόμαστε καλή δύναμη και κυρίως καλές βουτιές και σας βεβαιώνουμε,  κηδεμόνες και εκπαιδευτικοί,  ότι το πιο σημαντικό που θα σας μείνει  από αυτό το καλοκαίρι μιας πολύ δύσκολης σχολικής χρονιάς είναι οι πιο καλές βουτιέεεες

 

Ο Πρόεδρος του Εξεταστικού Κέντρου

Γιάννης Κατσάνος

 

SOROLA 1 ok

Joaquín Sorolla y Bastida (1863-1923). Running Along the Beach (detail), 1908, Oil on canvas. Museo de Bellas Artes de Asturias, Colección Masaveu.

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, αγαπητοί μαθητές αγαπητές μαθήτριες,

συνημμένο στην παρούσα ανάρτηση θα βρείτε τον πίνακα με τα αποτελέσματα των βαθμολογιών της γραπτής δοκιμασίας (τεστ) δεξιοτήτων των υποψηφίων για την Α τάξη  του 5ου Πρότυπου Γυμνασίου Χαλκίδας, σε φθίνουσα σειρά βαθμολογίας.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας.

 

 

Επισυναπτόμενα αρχεία:
Download this file (ΚΩΔΙΚΟΙ ΓΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ.pdf)Αποτελέσματα δοκιμασίας δεξιοτήτων 2021[ ]169 kB

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, αγαπητοί μαθητές και αγαπητές μαθήτριες

πατώντας στους υπερσυνδέσμους που ακολουθούν θα βρείτε:

1) Τον τελικό πίνακα εξαψηφίων κωδικών υποψηφίων για φοίτηση στην Α τάξη του 5ου Πρότυπου Γυμνασίου Χαλκίδας κατά το σχολικό έτος 2021-2022 (ΝΕΟ)

2) Οδηγίες προς τους μαθητές, τις μαθήτριες που θα συμμετέχουν στην δοκιμασία (τεστ) δεξιοτήτων για την εισαγωγή στην Α΄ τάξη των ΠΣ και προς τους γονείς/κηδεμόνες τους.

3) Οδηγίες και μέτρα ασφαλούς λειτουργίας λόγω covid-19 για την διαξαγωγή της δοκιμασίας εισαγωγής στα Πρότυπα Σχολεία.  (ΝΕΟ)

4) Δείγμα του απαντητικού φύλλου που θα χρησιμοποιήσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες για να απαντήσουν στο τεστ.

5) Ένα σύντομο βίντεο οδηγιών για μαθητές και μαθήτριες.

 

Τονίζουμε ότι το απαντητικό φύλλο και μόνο αυτό λαμβάνεται υπόψη κατά τη βαθμολόγηση.

 

Τελικός πίνακας εξαψηφίων κωδικών υποψηφίων για φοίτηση στην Α τάξη του 5ου Πρότυπου Γυμνασίου Χαλκίδας (ΝΕΟ)

Οδηγίες προς γονείς/κηδεμόνες, μαθητές/τριες

 

Οδηγίες και μέτρα ασφαλούς λειτουργίας λόγω covid-19 για την διαξαγωγή της δοκιμασίας εισαγωγής στα Πρότυπα Σχολεία.(ΝΕΟ)

Δείγμα απαντητικού φύλλου

 

Βίντεο οδηγιών για μαθητές και μαθήτριες.

Τονίζουμε ότι το απαντητικό φύλλο και μόνο αυτό λαμβάνεται υπόψη κατά τη βαθμολόγηση.

 

Διοικούσα Επιτροπή Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων

 

5ο γυμνασιο Παπαιωάννου