Αγαπητοί γονείς, αγαπητοί μαθητές και αγαπητές μαθήτριες

η διεξαγωγή της δοκιμασίας (τεστ δεξιοτήτων) εισαγωγής μαθητών στην Α τάξη του 5ου Προτύπου Γυμνασίου Χαλκίδας θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις δύο όμορων εξεταστικών κέντρων α) του 5ου Προτύπου Γυμνασίου Χαλκίδας ( Μάριου Δοξάκη & Μονής Ερίων Χαλκίδα Τ.Κ. 34100) και β) του 4ου Λυκείου Χαλκίδας (Μονής Ερίων Πειραϊκή Πατραϊκή Χαλκίδα Τ.Κ. 34100) οπως ορίσθηκαν με σχετική απόφαση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας.

Η κατανομή των μαθητών και των μαθητριών στα Εξεταστικά Κέντρα αναγράφεται στο αποδεικτικό της αίτησης που θα εκτυπώσετε  -εκ νέου- την Τρίτη 25 Απριλίου. Το παραπάνω αποδεικτικό της αίτησης το οποίο αναγράφει και τον εξαψήφιο κωδικό τους, οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες οφείλουν να το προσκομίσουν κατά την είσοδό τους στα εξεταστικά κέντρα κατα την ημέρα των εξετάσεων. Εκτός από την αίτηση οι μαθητές και οι μαθήτριες θα πρέπει να έχουν εξασφαλίσει πριν την ημέρα των εξετάσεων και να έχουν μαζί τους κατά την προσέλευσή τους στα Εξεταστικά Κέντρα και το έγγραφο της ταυτοπροσωπίας τους το οποίο πρέπει να είναι σε ισχύ, (δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατήριο, αλλιώς ταυτοπροσωπία από Κ.Ε.Π.)

Κατά την ημέρα των εξετάσεων οι υποψήφιοι/ες μαθητές/τριες προσέρχονται και αποχωρούν από τα Εξεταστικά Κέντρα με ευθύνη των γονέων τους. Οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες υποχρεούνται να προσέλθουν εγκαίρως προκειμένου να εισέλθουν στο Εξεταστικό Κέντρο μία ώρα πριν την έναρξη της γραπτής δοκιμασίας, δηλαδή στις 9:00 πμ. Οι μαθητές και οι μαθήτριες θα εισέλθουν από την κεντρική είσοδο εκάστου εξεταστικού Κέντρου στο οποίο έχουν κατανεμηθεί.

Η ώρα έναρξης της γραπτής δοκιμασίας είναι 10:00 πμ. Η διάρκεια της γραπτής δοκιμασίας είναι 150 λεπτά για τα Γυμνάσια. Για υποψήφιους με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ο χρόνος εξέτασής τους είναι επαυξημένος, κατά 45 λεπτά. Δυνατή αποχώρηση δίνεται μία ώρα μετά την έναρξη της γραπτής δοκιμασίας.

Κατά την είσοδο των υποψηφίων μαθητών/τριών στο σχολείο, ελέγχονται τα στοιχεία τους με βάση τις καταστάσεις υποψηφίων. Στο προαύλιο του σχολείου υπάρχουν αναρτημένοι πίνακες με τα ονόματα των υποψηφίων ανά αίθουσα σε αλφαβητική σειρά, εκτός των μαθητών/τριών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Οι μαθητές/τριες χωρίζονται σε ομάδες ανά αίθουσα και πηγαίνουν στην αίθουσα συνοδεία του ενός των επιτηρητών.

Οι υποψήφιοι/ες επιτρέπεται να έχουν μαζί τους ένα μπουκάλι νερό, σκούρο μπλε ή μαύρο στυλό διαρκείας και γεωμετρικά όργανα. Δεν επιτρέπεται η χρήση διορθωτικού, γόμας, ούτε αριθμομηχανής. Τα κινητά και ρολόγια τύπου smart watch απαγορεύονται. Παραδίδονται στους επιτηρητές/τριες κατά την είσοδο στην αίθουσα απενεργοποιημένα πλήρως και φυλάσσονται με το όνομα του υποψηφίου. Οι επιτηρητές/τριες υποδεικνύουν στους μαθητές/τριες τη θέση τους στα θρανία σύμφωνα με τις καταστάσεις. Αν στην ίδια αίθουσα εξετάζονται αδέλφια, θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα ώστε να μην κάθονται σε διαδοχικά θρανία. Στη συνέχεια, οι επιτηρητές/τριες δίνουν σε κάθε μαθητή το απαντητικό φύλλο και τους ενημερώνουν για τον τρόπο συμπλήρωσής του.

Ο/Η μαθητής/τρια ΔΕΝ γράφει το όνομά του/της στο απαντητικό φύλλο ούτε κάτι άλλο παρά μόνο τον εξαψήφιο κωδικό του ως υποψηφίου στην προκαθορισμένη θέση (κουτάκια) το οποίο αντιγράφουν προσεκτικά από την εκτυπωμένη αίτηση. Οι μαθητές/τριες σε κάθε απάντηση πρέπει να μαυρίζουν όλο το κενό ενός και μόνο κύκλου, αυτού που κρίνουν ως σωστή απάντηση, ώστε να είναι εφικτή η οπτική ανάγνωση από το ειδικό μηχάνημα που χρησιμοποιείται για την αυτοματοποιημένη διόρθωση των απαντήσεων.

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

σας ευχαριστούμε που επιλέξατε το σχολείο μας για να φοιτήσουν τα τέκνα σας. Μπορείτε να βρείτε πιο κάτω συνημμένο  το πλήρες κείμενο των οδηγιών που εξέδωσε η Κεντρική Επιτροπή Οργάνωσης των εξετάσεων.

Aγαπητοί συνάδελφοι επιτηρητές, αγαπητές συναδέλφισσες επιτηρήτριες,

σας ευχαριστούμε που θυσιάσατε τον χρόνο ξεκούρασής σας για να μας βοηθήσετε στη διεξαγωγή των εξετάσεων. Μπορείτε να βρείτε πιο κάτω συνημμένο το πλήρες κείμενο των οδηγιών για επιτηρητές που εξέδωσε η Κεντρική Επιτροπή Οργάνωσης των εξετάσεων

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες,

είμαστε βέβαιοι ότι θα προσπαθήσετε και θα καταφέρετε το καλύτερο σ΄ αυτή τη δοκιμασία (τεστ), ωστόσο -μεταξύ μας- όλοι γνωρίζουμε καλά ότι, τώρα που πλησιάζει το καλοκαιράκι, η "καλυτερότερη" δοκιμασία (τεστ) θα είναι να ανακαλύψουμε ποιο είναι το πιο "σούπερ" σημείο για να κάνουμε τις πιο "πλατς" βουτιές στα πιο τρελά νερά του κόσμου, στον ευβοϊκό, που τόσο αγαπούσε να βουτάει μελετώντας  ο "μεγαλυτεροςεπιστημοναςολωντωνεποχων", ο Αριστοτέλης!

 

βουτιες στη θάλασσα