Γενικές πληροφορίες για το γήπεδο μπάσκετ μας.

Σημείο αναφοράς του σχολείου μας είναι το γήπεδο μπάσκετ, που οφείλει την ύπαρξή του στη συμμετοχή των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων. 

Γενικές πληροφορίες για την αίθουσα εκδηλώσεων μας.

Σημείο αναφοράς του σχολείου μας είναι η αίθουσα εκδηλώσεων, που οφείλει την ύπαρξή της στη συμμετοχή των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων. Η αίθουσα εκδηλώσεων διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό - ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σύνδεση στο internet, μηχανές προβολής (projectors), μικροφωνική και ηχητική εγκατάσταση, κλιματισμό - για τη διεξαγωγή σχολικών εορτών, συνεδριάσεων καθώς και ημερίδων που απευθυνονται σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

 

Γενικές πληροφορίες για τη βιβλιοθήκη μας

alt

H σχολική βιβλιοθήκη του σχολείου μας που οφείλει την ύπαρξή της τόσο στη συμμετοχή των μαθητών όσο και των εκπαιδευτικών, λειτουργεί και ως δανειστική. Λειτουργεί τις πρωινές ώρες στα πλαίσια της καθημερινής λειτουργίας του σχολείου. Τα παιδιά του σχολείου επισκέπτονται καθημερινά τη βιβλιοθήκη για να δανειστούν βιβλία για τον ελεύθερο χρόνο τους ή για να αναζητήσουν βιβλιογραφία και υλικό για κάποι εργασία που τους έχει ανατεθεί στο πλαίσιο κάποιου μαθήματος.

Εργαστήριο Πληροφορικής

 

dscn1516

Το εργαστήριο πληροφορικής του 5ου Γυμνασίου Χαλκίδας είναι εξοπλισμένο με 12 υπολογιστές (clients) και 1 εξυπηρετητή (server). Το εργαστήριο διαθέτει επίσης διαδραστικό πίνακα έτσι ώστε η διδασκαλία να είναι πιο άμεση και διασκεδαστική για τους μαθητές.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το εργαστήριο χρησιμοποιείται κυρίως από τους μαθητές στο μάθημα της πληροφορικής. Στην πλειονότητά τους τα τμήματα στο μάθημα της πληροφορικής αποτελούνται από το πολύ 12 μαθητές έτσι ώστε ο κάθε μαθητής να χρησιμοποιεί το δικό του Η/Υ.