Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Με την παρούσα επιστολή επιθυμούμε να σας υπενθυμίσουμε/ παροτρύνουμε να συμμετάσχετε στις  δράσεις μας  "Let's Bookcycle"  και "Let's Revive school uniforms", πρωτοβουλίες  που εντάσσονται  στις  δράσεις για τη μείωση του οικολογικού αποτυπώματος του σχολείου μας. Στόχος μας είναι να ενθαρρύνουμε την επαναχρησιμοποίηση  προάγοντας την οικολογική συνείδηση και την κυκλική οικονομία.

Η δράση  "Let's Bookcycle" πραγματοποιείται για δεύτερη φορά φέτος και ελπίζουμε σε καθολική συμμετοχή. Πέρυσι, συμμετείχε το 70% των μαθητών-τριών, εξοικονομώντας έναν πολύ μεγάλο αριθμό βιβλίων και πόρων. (Τα καινούργια βιβλία που εξοικονομήθηκαν, επεστράφησαν για να διατεθούν σε σχολεία της Θεσσαλίας, τα οποία λόγω των πλημμυρών του Σεπτεμβρίου, έχασαν όλο το απόθεμα που προοριζόταν να μοιραστεί στους μαθητές και τις μαθήτριες τους.)

Πώς Μπορείτε να Συμμετέχετε:

"Let's Bookcycle"  

Γ' τάξη: Πέμπτη 20 Ιουνίου, 11:00-13:00 

Β' τάξη: Παρασκευή 21 Ιουνίου, 11:00-13:00 

Α' τάξη: Τρίτη 25  Ιουνίου, 11:00-13:00 

(* Οι επιστροφές βιβλίων μπορούν να πραγματοποιηθούν και κατά τη διάρκεια του Open Day του σχολείου μας.)

Παρακαλούμε οι μαθητές και οι μαθήτριες να φέρουν τα βιβλία τους μαζί με το συμπληρωμένο ειδικό έντυπο ανά τάξη, το οποίο βρίσκεται συνημμένο κάτωθι, και το οποίο θα αφήσουν στο θρανίο τους ώστε να το παραλάβει ο μαθητής ή η μαθήτρια την νέα χρονιά. Συνημμένες  θα βρείτε επίσης τις παρουσιάσεις της  έρευνας που διενήργησαν ανά τάξη, οι όμιλοι στατιστικής του σχολείου με τα αποτελέσματα της περσινής δράσης "Let's Bookcycle"  

 "Let's Revive school uniforms"

Φέρτε τις παλιές στολές παρέλασης ή μέρος της στολής π.χ. σακάκι, παντελόνι   καθώς και τις ποδιές του εργαστηρίου φυσικών επιστημών τη Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024 στις εκδηλώσεις OPEN DAY 2024.

(* Η επιστροφή αφορά τους μαθητές-τριες κυρίως της Γ γυμνάσιου ή και μαθητών/τριών μικρότερων τάξεων που "ψήλωσαν" και δεν τους κάνει πια η στολή!) 

  Με εκτίμηση,

Η περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου.

OPEN DAY POSTER 2024