Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες καλημέρα

σας ενημερώνουμε ότι στο σχολείο μας λειτουργεί ο θεσμός του Συμβούλου Σχολικής Ζωής. Στο σχολείο μας τον ρόλο αυτό έχουν αναλάβει οι καθηγήτριες κ. Ιωάννα Μαλάμου, Μηχανολόγος-Μηχανικός, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας και Επαγγελματικού Προσανατολισμού με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση της Εκπαίδευσης και επιμόρφωση στη σχολική ψυχολογία και η κ. Μαρία Ισαακίδου, Οικονομολόγος, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Επικοινωνία και Διαχείριση Συγκρούσεων. Οι υπηρεσίες τις οποίες παρέχουν οι Σύμβουλοι Σχολικής Ζωής είναι:

1) επικοινωνία του σχολείου με την οικογένεια 2) υποστήριξη μέσω κοινωνικοπαιδαγωγικών προγραμμάτων, μεθόδων και πρακτικών για τη δημιουργική σύνδεση και συνεργασία του σχολείου, με την οικογένεια 3) ένταξη, συμπερίληψη και ενσωμάτωση μαθητών/τριών με ιδιαίτερες ικανότητες, κλίσεις και ταλέντα καθώς και η αξιοποίηση αυτών στον χώρο της σχολικής κοινότητας 4) ενημέρωση, καθοδήγηση και υποστήριξη μαθητών/τριών, γονέων και κηδεμόνων σε θέματα παιδαγωγικής, αντιμετώπισης ζητημάτων σε τομείς που απασχολούν τη σχολική μονάδα, 5) δημιουργία και η καλλιέργεια θετικών σχέσεων αλληλεπίδρασης και συνεργασίας μεταξύ των μελών της σχολικής μονάδας και της ευρύτερης εκπαιδευτικής κοινότητας.

Οι μαθητές, οι μαθήτριες οι γονείς και οι κηδεμόνες μπορούν να συνεργαστούν με τις Συμβούλους Σχολικής Ζωής κατόπιν συνεννόησης με το σχολείο. Οι Σύμβουλοι Σχολικής Ζωής, δέχονται κάθε Παρασκευή από τις 09.55 έως 11.35 τους μαθητές και τις μαθήτριες και κατόπιν ραντεβού και σχετικής αίτησης τους γονείς και τους κηδεμόνες.

Μπορείτε να αποστέλλετε τις αιτήσεις σας (συνημμένο υπόδειγμα θα βρείτε κάτωθι) στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του σχολείου με την ένδειξη ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ

Σας ευχαριστούμε.

Working together lightbulb AdobeStock 292733696