Σημείο αναφοράς του σχολείου μας είναι η αίθουσα εκδηλώσεων, που οφείλει την ύπαρξή της στη συμμετοχή των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων. Η αίθουσα εκδηλώσεων διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό - ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σύνδεση στο internet, μηχανές προβολής (projectors), μικροφωνική και ηχητική εγκατάσταση, κλιματισμό - για τη διεξαγωγή σχολικών εορτών, συνεδριάσεων καθώς και ημερίδων που απευθυνονται σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

 

 

Το Εργαστήριο Πληροφορικής του 5ου Πρότυπου Γυμνασίου Χαλκίδας βρίσκεται στον 1ο όροφο του σχολείου μας, στην αίθουσα «Άρης Αράπογλου».  Το εργαστήριο καλύπτει τις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες και είναι εξοπλισμένο με μηχανήματα νέας τεχνολογίας. Πιο συγκεκριμένα διαθέτει:

  • 14 υπολογιστές (clients)

o   INTEL 3470 CORE i5 3.2 GHz 2012

o   WINDOWS 10 HOME 64bit

o   DDR3 SDRAM 8GB 1600MHz

o   2.5" SSD 240GB

  • 1 εξυπηρετητή (server)

o   ASUS PRIME B250-PLUS SOCKET 1151

o   INTEL 7500 CORE i5 3.4 GHz 2017

o   UBUNTU SERVER LINUX

o   KINGSTON DDR4 SDRAM 8GB 2400MHz

o   KINGSTON DDR4 SDRAM 8GB 2400MHz

o   WD RED WD10EFRX 3.5" SAS 1TB

o   SAMSUNG 850 EVO 2.5" SSD 120GB

    • 1 Διαδραστικό Πίνακα

    έτσι ώστε η διδασκαλία να είναι πιο άμεση και διασκεδαστική για τους μαθητές. Όλοι οι υπολογιστές των εργαστηριών είναι συνδεδεμένοι σε τοπικό δίκτυο και στο διαδίκτυο και οι μαθητές/μαθήτριες εκπαιδεύονται από τις πρώτες τάξεις του γυμνασίου να εργάζονται σε δικτυακό περιβάλλον.

    Κάθε μαθητής/μαθήτρια εργάζεται μόνος του στον υπολογιστή όταν η διδακτική ενότητα απαιτεί εξατομικευμένη πρακτική, ενώ όταν η διδακτική ενότητα συνοδεύεται από ομαδικές δραστηριότητες οι μαθητές  μπορούν να συνεργαστούν δημιουργικά. Οι μαθητές εξοικειώνονται με τη χρήση λογισμικών, την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο και μαθαίνουν να εκμεταλλεύονται τις αστείρευτες πηγές γνώσης που τους προσφέρει αυτό.

    Το εργαστήριο χρησιμοποιείται  από τους μαθητές/μαθήτριες στο μάθημα της πληροφορικής και για την καλλιέργεια και ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων στα πλαίσια κάποιων ομίλων (Όμιλός Ρομποτικής, Όμιλος Αγγλικών, Όμιλος Ιστορίας). Στην πλειονότητά τους τα τμήματα στο μάθημα της πληροφορικής αποτελούνται από το πολύ 12 μαθητές έτσι ώστε ο κάθε μαθητής να χρησιμοποιεί το δικό του Η/Υ.