Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, αγαπητοί μαθητές και αγαπητές μαθήτριες,

 αύριο Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021, θα πραγματοποιηθούν 4 διδακτικές ώρες ως εξής: 1η και 2η ώρα Εορτή της 28ης Οκτωβρίου στα τμήματα και απονομή αριστείων και βραβείων κατά τμήμα. Την εορτή ετοίμασαν οι φιλόλογοι κ. Κοροπούλη και κ. Παπακωνσταντίνου και μπορείτε να την βρείτε αναρτημένη στην e-class στη διεύθυνση https://eclass.sch.gr/courses/1201041588/(πρόκειται για ένα από τα 148 μαθήματα που διαθέτει το σχολείο μας στην e-class). Το ημερήσιο πρόγραμμα θα συνεχιστεί κανονικά την 3η και 4η ώρα. Την 3η ώρα θα αναχωρήσει η σημαιοφόρος και οι παραστάτες/τριες για κατάθεση στεφάνου, με τη συνοδεία της υποδιευθύντριας κ. Ηλιοπούλου. Την ίδια ώρα το άγημα του 5ου Προτύπου Γυμνασίου Χαλκίδας θα πραγματοποιήσει δοκιμαστική παρέλαση με την καθοδήγηση της κ. Μπιμπίρη και του κ. Θάνου. Όλες οι τάξεις θα σχολάσουν μετά την ολοκλήρωση της 4ης ώρας. Οι όμιλοι δεν θα πραγματοποιηθούν λόγω εθνικής επετείου.

Στις 11.45 όλοι οι εκπαιδευτικοί θα παρακολουθήσουν επιμόρφωση “Μνημόνιο ενεργειών για τη διαχείριση του σεισμικού κινδύνου στο 5ο Πρότυπο Γυμνάσιο Χαλκίδας” που έχουν επιμελώς καταρτίσει η πολιτ. Μηχανικός κ. Χατζηγιάννη και ο γεωλόγος κ. Χατζηπαναγιώτης.

Σας υπενθυμίζουμε επίσης ότι στο blog του σχολείου μπορείτε να παρακολουθήσετε σύντομες παρουσιάσεις από τις διδακτικές επισκέψεις της 22ας Οκτωβρίου: https://blogs.sch.gr/5gymchlk/

Ευχαριστούμε για τη συνδρομή σας.

 

Ελύτης 1940

  1940, Ο Οδυσσέας Ελύτης στο Αλβανικό μέτωπο.

 

 eam2

 1940, το προσωπικό του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου κρύβει τον Κούρο του Σουνίου για να μην κλαπεί από τους κατακτητές.

 

Ακούστε εδώ την Πορεία στο μέτωπο 

από το Άξιον Εστί, Μέρος Β': Τα πάθη, του Οδυσσέα Ελύτη, Αθήνα 1959,

όπως το αναγιγνώσκει ο Μάνος Κατράκης