Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

σήμερα Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023, στα πλαίσια των εργαστηρίων δεξιοτήτων και στη θεματική ενότητα Ζω καλύτερα – Ευ Ζην και στην υπο-ενότητα Γνωρίζω το σώμα μου - Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση πραγματοποιήθηκε η πρώτη ενημέρωση μαθητών και μαθητριών της Β Γυμνασίου του 5ου Προτύπου Γυμνασίου Χαλκίδας γύρω από θέματα που αφορούν τις αλλαγές που τους συμβαίνουν κατά την περίοδο της εφηβείας. Η ενημέρωση έγινε στα πλαίσια της υλοποίησης δράσεων - παρεμβάσεων ευαισθητοποίησης σε θέματα Υγείας του μαθητικού πληθυσμού σε Εθνικό επίπεδο που οργανώνει η 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας μετά από έγκριση του Υπουργείου Παιδείας.

Ευχαριστούμε τις ομιλήτριες κ. Καζάνη Αικατερίνη, Μαιευτήρα- Γυναικολόγο στο Κέντρο Υγείας Χαλκίδας & στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, την κ. Γκέκου Μαριάννα, Μαία Msc στο Κέντρο Υγείας Χαλκίδας και την κ. Κραββαρίτη Ειρήνη, Επισκέπτρια Υγείας Msc στην Τοπική Μονάδα Υγείας Βασιλικού.

Συνημμένα θα βρείτε 1) την σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας που αφορά τις δράσεις Αγωγής Υγείας και 2) τον “Οδηγό για παιδιά που μπαίνουν στην εφηβεία”, μια εξαιρετική έκδοση της Ομάδας Αγωγής Υγείας του Υπουργείου Υγείας της Κύπρου, τον οποίο μπορείτε, εάν συμφωνείτε, να το δώσετε στα τέκνα σας για να το μελετήσουν και μετά να το συζητήσετε μαζί τους.

Σας ευχαριστούμε για την συμβολή σας στην αποτελεσματική λειτουργία του σχολείου.

 

Οδηγός για παιδιά που μπαίνουν στην εφηβεία φωτο page 0001