Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Στις 12 Απριλίου 2023 ανακοινώθηκε στην ιστοσελίδα της Δ.Ε.Π.Π.Σ. και στην πλατφόρμα αιτήσεων στην Ενιαία ψηφιακή πύλη gov.gr ο προσωρινός πίνακας των αιτήσεων για εισαγωγή στα Πρότυπα σχολεία με αναφορά στον κωδικό της αίτησης (σε αύξουσα σειρά), στις επιλογές σχολικών μονάδων, στην επιλογή σχολείου λίστας επιλαχόντων. Μπορείτε να δείτε τον πίνακα στην ιστοσελίδα της Δ.Ε.Π.Π.Σ. εδώ

Σε αυτή τη φάση, μπορείτε:

  • να εισέρχεστε με τους κωδικούς taxisnet στην ηλεκτρονική πλατφόρμα
  • να προβείτε σε έλεγχο των στοιχείων της αίτησης σας (αν αντιστοιχεί η τάξη/ βαθμίδα που έχετε επιλέξει στην ηλικία του μαθητή, ονοματεπώνυμο μαθητή, ένταξη σε ειδική κατηγορία)
  • να ενημερώσετε με αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος στο 5ο Πρότυπο Γυμνάσιο Χαλκίδας, για τυχόν λάθος, το αργότερο μέχρι 19/4/2023, καταθέτοντας υπεύθυνη δήλωση gov.gr για τις αλλαγές που ζητάτε να γίνουν στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του σχολείου εδώ: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 ΠΡΟΣΟΧΗ: Μπορούν να διορθωθούν λάθη μόνο ως προς τα στοιχεία του μαθητή και όχι την επιλογή σχολείου.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας εισαγωγής μαθητών σε Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία οι γονείς μπορούν να ενημερώνονται για την πορεία της αίτησής τους μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος υποβολής των αιτήσεων της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης gov.gr

Η τελική κατανομή των υποψηφίων Π.Σ. και Ε.Σ. σε εξεταστικά κέντρα καθώς και η ενημέρωσή τους για το Εξεταστικό Κέντρο που εξετάζονται θα γίνει μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος των αιτήσεων και μέσω sms από 24 έως 25 Απριλίου 2023. Σε αυτή τη φάση  οι γονείς οφείλουν να ελέγξουν και να εκτυπώσουν την αίτησή τους για να την προσκομίσουν την ημέρα των εξετάσεων μαζί με αποδεικτικό ταυτοπροσωπίας (αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο για όσους υποψηφίους έχουν κλείσει τα 12 έτη)

Οδηγίες για την διεξαγωγή των εξετάσεων στα Πρότυπα σχολεία καθώς και πληροφορίες για την δημόσια προβολή της κλήρωσης θα δημοσιευτούν στην ιστοσελίδα της Διοικούσας Επιτροπής Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων (Δ.Ε.Π.Π.Σ.) https://depps.minedu.gov.gr/  από 24.4.2023.

Το 5ο Πρότυπο Γυμνάσιο Χαλκίδας θα δέχεται γονείς και κηδεμόνες των υποψηφίων την Τρίτη 18 και την Τετάρτη 19 Απριλίου 2023 από τις 12.00 έως τις 15.00 για πληροφορίες και κατάθεση, όπου απαιτείται, των απαιτούμενων έγκυρων και σε ισχύ γνωματεύσεων από τις Υγειονομικές Επιτροπές οι οποίες προσκομίζονται με φυσική παρουσία στη Διεύθυνση του  Πρότυπου Γυμνασίου ενδιαφέροντος του/της μαθητή/τριας τουλάχιστον 10 μέρες πριν τη διεξαγωγή της δοκιμασίας.