tiledidaskalia 696x348

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες

σας ευχαριστούμε πολύ που μέχρι σήμερα στηρίξατε το 5ο Γυμνάσιο Χαλκίδας στην προσπάθειά του να εφαρμόσει ένα αυστηρό πλαίσιο υγειονομικής λειτουργίας για την προστασία της σχολικής κοινότητας από την πανδημία.

Από τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020, το σχολείο μας θα λειτουργήσει με Νέο Ωρολόγιο Πρόγραμμα εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης το οποίο θα αναρτηθεί σήμερα Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020 στην ιστοσελίδα του σχολείου. Όπως καλά γνωρίζετε, από την περσινή εξαιρετικά επιτυχημένη εξ αποστάσεως λειτουργία του σχολείου μας κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η εξ αποστάσεως λειτουργία περιλαμβάνει την ασύγχρονη εκπαίδευση (ηλεκτρονική τάξη) και τη σύγχρονη εκπαίδευση (πλατφόρμα webex του Υπουργείου Παιδείας). Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου χρησιμοποιούν ήδη από την αρχή του σχολικού έτους την ηλεκτρονική τάξη κι επομένως έχουν εξοικειωθεί σε μεγάλο βαθμό με την λειτουργία της.

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση και η ηλεκτρονική μάθηση με τα ιδιαίτερα εργαλεία τους μπορεί να δώσουν μια ιδιαίτερη δυναμική στην εκπαιδευτική διαδικασία, καθώς δημιουργούν ένα διαφορετικό πλαίσιο επικοινωνίας και διάδρασης σε σχέση με τα κλασικά μέσα. Είναι βέβαια πολύ σημαντικό να τονίσουμε ότι η ηλεκτρονική μάθηση πρέπει να υπακούει στις παιδαγωγικές βάσεις στις οποίες στηρίζεται η εκπαιδευτική διαδικασία και όχι το αντίστροφο. Γι' αυτό ως Σύλλογος Διδασκόντων και Διδασκουσών επιλέξαμε να μη φορτώσουμε τους μαθητές και τις μαθητριες μας με ένα βαρύ και αναποτελεσματικό ημερήσιο πρόγραμμα σύγχρονης διδασκαλίας μεσω webex, ανάλογο της δια ζώσης εκπαίδευσης. Επιλέξαμε να δώσουμε έμφαση, αντί της παραδοσιακής δασκαλοκεντρικής αντίληψης (τηλεδιδασκαλία, video streaming), στην εργασιοκεντρική μεσω ηλεκτρονικής τάξης αντίληψη, με σημείο αναφοράς τους μαθητές και τις μαθήτριες μας (ατομική μελέτη και εργασία σε ψηφιακά κείμενα και πηγές, δημιουργία ψηφιακών πολυτροπικών κειμένων και ασκήσεων,) και στην καταστασιακή αντίληψη, που εστιάζει στη διερεύνηση και την εγκαθιδρυμένη δράση (ερωτηματολόγια, ηλεκτρονικά παιχνίδια ρόλων, ασκήσεις, κλπ).

Κατά συνέπεια οι μαθητές και οι μαθήτριες μας θα εργάζονται ασύγχρονα μέσω των εργασιών που τους ανατίθενται από τους εκπαιδευτικούς στην ηλεκτρονική τάξη και θα μπορούν να παρακολουθούν την ανάλυση και τις διευκρινίσεις επί των ασκήσεων και των εργασιών κατά τη διάρκεια των τηλεδιασκέψεων στο πρόγραμμα σύγχρονης διδασκαλίας που θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα μας.

Το ωράριο του προγράμματος σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, γι αυτή την εβδομάδα, θα είναι καθημερινό τετράωρο ως εξης:

1η ώρα 08.30 - 09.15

2η ώρα 09.30 - 10.15

3η ώρα 10.30 - 11.15

4η ώρα 11.30 - 12.15

(5η ώρα 12.30 - 13.15 και 6η ώρα 13.20 - 14.00 Τμήματα Ένταξης)

Ανάμεσα στις ώρες μεσολαβεί ένα τέταρτο διάλειμμα - προετοιμασία για την είσοδο στην επόμενη διδακτική ώρα. Παρακαλούμε να συνδέεστε 10 λεπτά πριν την καθορισμένη ώρα έναρξης ώστε να μπορεί να γίνεται εγκαίρως ο έλεγχος παρουσίας στο μάθημα.

 

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες,

Μπορείτε να αναζητήσετε τον κατάλογο των 130 μαθημάτων ηλεκτρονικής τάξης που προσφέρονται από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας και είναι αναρτημένα στην ηλεκτρονική τάξη εδώ :

https://eclass.sch.gr/modules/auth/opencourses.php?fc=20007

Μπορείτε επίσης να συμβουλεύεστε και το ωρολόγιο πρόγραμμα της σύγχρονης διδασκαλίας με τα μαθήματα κάθε τάξης εδώ:

http://5gym-chalk.eyv.sch.gr/lessons.html

Για τη σύνδεσή σας με τις ηλεκτρονικές σύγχρονες τάξεις των εκπαιδευτικών ( webex) σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι μαθητές και οι μαθήτριες κάθε τμήματος θα λάβουν στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο τους τους σχετικούς υπερσυνδέσμους και τον 10ψήφιο αριθμό (meeting number) των εκπαιδευτικών ώστε να μπορούν να συδεθούν με την ηλεκτρονική τάξη στην οποία διενεργείται μάθημα σύμφωνα με το πρόγραμμα. Για όσους μαθητές δεν διαθέτουν εξοπλισμό ή σύνδεση internet υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης μέσω σταθερού τηλεφώνου, ως ακροατές, στα τηλέφωνα 21-1990-2394 και 21-1198-1029 κάνοντας χρήση του 10-ψήφιου κωδικού του εκπαιδευτικού. Επίσης όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες μπορούν να συνδεθούν και από το κινητό τους τηλέφωνο, αφού κατεβάσουν την δωρεάν εφαρμογή (android) Webex Meetings. Αφού κατεβάσουν στο κινητό τους τηλέφωνο την android εφαρμογή, τότε πληκτρολογούν τον μοναδικό 10-ψήφιο αριθμό του εκπαιδευτικού. Σας ενημερώνουμε πως έχει ανανεωθεί η λίστα πρόσβασης μαθητών δίχως χρέωση από κινητό τηλέφωνο στις ψηφιακές πλατφόρμες Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (π.χ. webex.sch.gr, eclass.sch.gr)

 

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και την εμπιστοσύνη σας.

Ο Διευθυντής

Γιάννης Κατσάνος