Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,


όπως έχετε πληροφορηθεί με απόφαση της Δημάρχου Χαλκιδέων, τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022 διακόπτεται προσωρινά η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου Χαλκιδέων, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, του παγετού και των χιονοπτώσεων που αναμένονται στον Δήμο Χαλκιδέων, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας”

Όπως γνωρίζετε το 5ο Πρότυπο Γυμνάσιο Χαλκίδας είναι πάντοτε έτοιμο να περάσει στην εξ αποστάσεως λειτουργία του, άμεσα και αποτελεσματικά διότι υπάρχει 1) επάρκεια ψηφιακών πόρων του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου -κατά δήλωση του ΥΠΑΙΘ- ώστε να υποστηρίξει ταυτοχρόνως τα δώδεκα τμήματα με σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία από το χώρο του σχολείου 2) οι σε υψηλό βαθμό κατακτημένες σχετικές δεξιότητες των εκπαιδευτικών και βέβαια 3) η σχετική υποδομή του σχολείου, η οποία αναβαθμίστηκε με την ΙΔΙΩΤΙΚΗ ευγενική χορηγία της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” λόγω της επιτυχημένης συμμετοχής μας στο επίσημο πρόγραμμα του εορτασμού της ιστορικής επετείου.

Το σχολείο μας λοιπόν δύναται να γίνει Κέντρο εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης, δεν δύναται όμως, στις παρούσες συνθήκες, ο Διευθυντής, ούτε άλλος κανείς, να υποχρεώσει  τους εκπαιδευτικούς να έρθουν να διδάξουν από την υποδομή του σχολείου και να εκτεθούν σε κίνδυνο ανάλογο με αυτόν που θα διέτρεχαν οι μαθητές και οι μαθήτριες, κάτω από τις παρούσες έκτακτες καιρικές συνθήκες, λόγω των οποίων η δήμαρχος διακόπτει τη λειτουργία των σχολικών δομών και η οποία, με οδηγό τις αρμοδιότητες της, διευθύνει και ρυθμίζει “όλες τις τοπικές υποθέσεις, σύμφωνα με τις αρχές της επικουρικότητας και της εγγύτητας, με στόχο την προστασία, την ανάπτυξη και τη συνεχή βελτίωση των συμφερόντων και της ποιότητας ζωής της τοπικής κοινωνίας” όπως η ίδια  τις επικαλείται στην απόφασή της για προσωρινή διακοπή λειτουργίας  με την υπόμνηση του άρθρου 75 παρ. 1 του Ν. 3463/2006.

Οι εκπαιδευτικοί είναι δημότες  και κάτοικοι του Δήμου Χαλκιδέων και προστατεύονται και αυτοί με την ίδια απόφαση προσωρινής διακοπής λειτουργίας σχολικών μονάδων του Δήμου. Μόνο εάν η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας εγγυηθεί και αναλάβει την ευθύνη ασφαλούς μεταφοράς και παραμονής των εκπαιδευτικών στο χώρο του σχολείου, θα μπορέσει ίσως να οργανωθεί υπηρεσιακά η εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

να γνωρίζετε ότι, για ευνόητους λόγους, ως Διευθυντής, θα βρίσκομαι στο χώρο του σχολείου και εάν ο καιρός και το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο το επιτρέψουν θα κάνω τα εξ αποστάσεως μαθήματά μου. Η διεύθυνση του σχολείου ωστόσο, στις παρούσες συνθήκες, δεν μπορεί να εξασφαλίσει και να εγγυηθεί την ολοκληρωμένη οργάνωση μιας εξ αποστάσεως διδασκαλίας, υπόσχεται όμως να προσπαθήσει με τη συνδρομή και τη φιλοτιμία των εκπαιδευτικών του, εφόσον διαθέτουν στην οικία τους την υποδομή, και εάν μπορούν να επωμιστούν για μια ακόμα φορά το οικονομικό κόστος, να απασχοληθούν οι μαθητές και οι μαθήτριες με ασύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία (e-class) τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου και ίσως με σύγχρονη εξ αποστάσεως (webex) την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022.

Είναι αλήθεια βέβαια, ότι το Ελληνικό κράτος επί διακόσια χρόνια βασίστηκε στο φιλότιμο των κατοίκων του και βέβαια στην ευαισθησία των εκπαιδευτικών του. Αλλά λυπάμαι πραγματικά που χρειάζεται να το επικαλούμαστε  μετά από 200 χρόνια ανεξαρτησίας και μετά από 40 χρόνια λειτουργίας ως κ
ράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόησή σας και την εξαιρετική συνεργασία

Ο Διευθυντής

Γιάννης Κατσάνος

LOGO 5oGymnasio page 001

 

Εγγραφές μαθητών και μαθητριών στην Α΄ τάξη του 5ου Προτύπου Γυμνασίου Χαλκίδας

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

από τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022 έως και την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2021, μπορείτε να προσέρχεστε στη Διεύθυνση του 5ου Προτύπου Γυμνασίου Χαλκίδας από τις 12.00-14.00, για να ολοκληρώσετε την εγγραφή του τέκνου σας στην Α τάξη του Γυμνασίου, προσκομίζοντας τα σχετικά έγγραφα: 1) Υπεύθυνη Δήλωση εγγραφής στην Α τάξη και 2) Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ).

Τα ζητούμενα έγγραφα επισυνάπτονται κάτωθι στην παρούσα ανάρτηση.

Μετά την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2021, μπορείτε να προσέρχεστε στο σχολείο για την εγγραφή μαθητών και μαθητριών της Α Γυμνασίου κατά τις ημέρες θερινής λειτουργίας του κάθε Πέμπτη από 09.00 έως 13.00.

 

Ο Διευθυντής

Γιάννης Κατσάνος

LogoProtypoColor

Ηλεκτρονικές αιτήσεις εγγραφής των αποφοίτων μαθητών και μαθητριών της Γ΄ Γυμνασίου

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

Από τις 24 Ιουνίου 2022 και ώρα 10:00 έως και τις 7 Ιουλίου 2022 και ώρα 23:59, όσοι/-ες επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημόσιων Ημερήσιων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. -ΕΠΑ.Λ. και ημερήσιων Π.ΕΠΑ.Λ., θα μπορούν να υποβάλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση» για το σχολικό έτος 2022-2023.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://e-eggrafes.minedu.gov.gr ή μέσω της διαδικτυακής πύλης https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-ananeose-eggraphes-se-geniko-kai-epaggelmatiko-lukeio, συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

 

Screenshot 2022 06 24 at 11 28 44 e eggrafes Σύστημα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων εγγραφής σε ΓΕΛ ΕΠΑΛ για το νέο σχολικό έτος